Melyik a legjobb vállalkozói lehetőség jelenleg?

A kormány rendeleteinek köszönhetően a vállalkozói szakma sokak számára lehetetlenné vált. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy rengeteg tevékenységnél a KATA-változás egész egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy tovább működjön ugyanabban a formában.

Viszont, vannak olyan vállalkozások, melyeket ugyanúgy lehet tovább vinni, annak ellenére, hogy változás történt a vállalkozói világban.

A webdesigner szakma halott

A webdesignerek kizárólag cégeknek számláztak. Ennek köszönhetően nem lesz lehetőség arra a jövőben, hogy ugyanazon az áron dolgozzanak: emelniük kell, viszont a grafikusok nagy része ezt egész egyszerűen nem tudja majd megtenni. Az ügyfelek nem fognak nekik annyi pénzt fizetni a munkájukért, mint amennyire szükség lenne.

A magántanár most elég menő

Magántanárként dolgozni rendkívül menő dolog manapság. Nagyon sokan mondják azt, hogy a magántanár szakma jól keres: hiszen egy magántanár kb. 5-6000 Ft-os órabérben dolgozik. Ők ráadásul magántanítványoknak számláznak.

A taxizás talán a legjobb

Rájuk a KATA-törvény nem vonatkozik, hogy a benzin árstopp. Ennek köszönhetően a taxisok élete szinte pont olyan most is, mint korábban. Nem kell amiatt aggódniuk, hogy nem fognak tudni fuvarozni, hiszen a munkájukat még most is megbecsüli a társadalom, különösen a sofőröket Balaton környékén.

Akkor alkalmazott legyek, vagy vállalkozó?

Minden teljes mértékben attól függ, hogy mik a személyes ambícióid. Ha úgy érzed, hogy szeretnél vállalkozni, akkor legyél vállalkozó, ha jobban szereted az alkalmazotti létet, akkor legyél az. Arra azonban érdemes gondolni, hogy a vállalkozói élet jelenleg picit nehezebb, mint korábban – de semmi sem lehetetlen!