Taxizz sokat

A taxizás sem gyerekmóka, mint sokan hiszik!

Sokan talán azt hiszik, hogy taxisofőrként dolgozni igazi gyerekmóka. Nem kell keményen dolgozni a betevő falatért, ráadásul rendkívül kényelmes is a munka. Tényleg így van? Mik a taxis élet nehézségei, felelősségei?

Nem mindegy, hogy cégnél dolgozunk, vagy pedig magánban

Cégnél dolgozni azért nagyon kedvező, mert ilyenkor az embernek nem kell saját magának ügyfeleket szereznie. Ilyenkor nincs más dolgunk, minthogy folyamatosan figyeljük a telefon csörgését, és felvegyük azt. Ha szükséges, akkor pedig menjünk segíteni, fuvarozni.

Magánban csinálni teljesen más, hiszen ekkor a hirdetéseket is magunknak kell csinálni, valamint akár arra is szükségünk lehet, hogy saját honlappal rendelkezzünk.

Sokféle feladatra kérhetnek meg minket

Hidegindítás, bikázás, esetleg segítség a bevásárlásban? Ezeket mind-mind ismernie kell egy jó sofőrnek. Szociális érzékre és tudásra is szükség van ahhoz, hogy a legjobbak, legeredményesebbek között tudhassuk magunkat.

Az utasokkal sem mindig könnyű

Bizony ám! Nem olyan egyszerű ez, mint sokan hinnék. Vannak kifejezetten mogorva utasok, akikkel szinte lehetetlenség együtt utazni. Míg mások nem akarnak minket kifizetni. Mit tehetünk egy hasonló helyzetben?

A fizetés is ingadozó, és a munka mennyisége is

Nyáron, a diszkószezonban értelemszerűen sokkal több a munka is minden taxitársaságnál. Hiszen, mindenki nyaralni megy. Na és mi a helyzet télen? Ilyenkor is sok a munka, vagy pedig összehasonlíthatatlanul kevesebb?

Mindig jól át kell látnunk ezeket a kérdéseket és szempontokat, mielőtt döntésre szánjuk el magunkat. Jó dolog taxizni, szociálisan is kiemelkedően jó munka, viszont ennek is megvannak a saját nehézségei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.